DC natte producten krijgt slimme vloervoeg, Plus supermarkt

Enorme koelcel
K & S logo
Altijd de kortste weg
Altijd de kortste weg
Het werk gaat gewoon door!
Het werk gaat gewoon door!
Het werk gaat gewoon door!

In goed overleg met opdrachtgever Hollander&Plus Supermarkten, K&S aannemersbedrijf is een zeer unieke dilatatie ontwikkeld en geplaatst en opgeleverd binnen slechts zes weken tijd.

logo plus

The Greenery had goede ervaringen op een eerder werk met FloorBridge en tipte
K&S aannemersbedrijf B.V. Ridderkerk. Al snel volgende een aanvraag voor het samenvoegen van twee bestaande hallen bij Den Hollander & Plus Supermarkten tot één Distributie Centrum natte producten. Een gigantische koelcel met vele disciplines onder een dak om alle supermarkten snel en accuraat te kunnen bevoorraden.

Over een lengte van ca 100m1 moesten diverse doorgangen worden gemaakt op begane grond en op de 7m hoger gelegen sorteerverdieping.
Het geautomatiseerde intern transport kreeg daardoor vrijbaan en heftrucks en orderpickers konden snel en zonder trillingen heen en weer.

De oplevertijd stond vast. De voorbereiding moest snel en handig worden uitgevoerd. Samenwerking en Out of the Box denken zorgde ervoor dat het eindresultaat naar tevredenheid van alle partijen zou worden gehaald.

Overzicht Plus Supermarkt Hoofdkantoor
vaandels

Terwijl aannemer K&S Ridderkerk de bestaande wanden verwijderde om de doorgangen te realiseren, ontwikkelde FloorBridge een slimme speciale stalen draagconstructie die de 20cm ruimte tussen de twee hallen moest overbruggen. Deze werd ingekast in de betonvloer en met ankers verstevigd, vervolgens gevuld met speciale krimpvrije sneldrogende staalvezel beton. Onze ploeg had er zijn handen vol aan, mede omdat de beide hallen gewoon in bedrijf bleven. Het was schuiven van links naar rechts maar door speciale sneldrogende producten te gebruiken konden we op tijd beginnen met het plaatsen van ons FloorBridge WGX 20-50 vloervoeg overgang systeem. Omdat ook een hoogte verschil tussen beide vloervelden moest worden overbrugd is het profiel zo gesteld dat er aan één zijde van de nieuwe dilatatie een verhoging kon worden aangegoten terwijl aan de andere zijde juist wat van de beton vloer kon worden afgefreesd. Waarna het geheel vlak geslepen kon worden.

Inzagen
Inzagen
Inkassen
Inkassen
Ondergrond opbouw
uithakken
Inlijmen FloorBridge profiel
Inlijmen FloorBridge profiel
vlakgeslepen
vlakgeslepen

Eindresultaat